FNRS-manegewedstrijden

Geen eigen paard of pony?

Bij FNRS-ruitersportcentrum De Drie Linden in Zeeland kunnen ook manegeruiters meedoen aan dressuurwedstrijden en diplomarijden. Hierbij gaat het niet zozeer om de combinatie ‘ruiter-paard’ maar vooral om de rijkunst van de ruiter zelf: de houding, de zit en het gebruik van de hulpen. De FNRS-juryleden houden ook rekening met het karakter en de eigenschappen van de manegepony of het manegepaard waarop je rijdt.

Wie kan meedoen?

Beginners en gevorderden, kinderen en volwassenen. De manegewedstrijden zijn er voor alle manegeruiters die bij RSC De Drie Linden lessen volgen en het leuk vinden om te zien wat ze al kunnen. Van het meedoen aan wedstrijden leer je veel. Je krijgt het protocol met de beoordeling van de jury op alle onderdelen mee. Zo zie je welke rij-opdrachten je al goed genoeg doet (een 6 of hoger). Zo kun je steeds zien waaraan je nog moet werken in de lessen!

Ook voor gevorderde ruiters

Je hoeft niet bij F1 te beginnen als je al langer paardrijdt. Je instructeur bepaalt op welk niveau van de F-proeven je kunt instromen. Na de F12 mag je verder op L1-niveau van de landelijke KNHS-wedstrijden.

Wat moet je kunnen voor welke proef?

Als je precies wilt weten wat je moet kunnen voor welke proef, kun je het best het boek ‘FNRS verantwoord paardrijden’ kopen. Daarin staan alle proeven én veel informatie over paardrijden, theorie en veiligheid. Het is bij RSC De Drie Linden verkrijgbaar.

Klik hier om alle informatie te vinden over de F proeven (praktijk en theorie).