Professionaliteit, kwaliteit en veiligheid

RSC De Drie Linden is aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. FNRS-ruitersportcentravoldoen aan hoge kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid, stalling, gezondheid van de paarden, rijfaciliteiten, instructieniveau en voorzieningen.

Veiligheidscertificaat

RSC De Drie Linden is als FNRS-manege in het bezit van het veiligheidscertificaat dat uitgegeven wordt door de stichting Veilige Paardensport. Daarmee voldoet het ruitersportcentrum aan strenge eisen.

Deze eisen betreffen onder andere de volgende gebieden:

  • omgeving (zoals de rijbaan en het gebruik daarvan, stalgangen en verlichting)
  • huisregels en bekendheid daarvan bij klanten, bezoekers en instructeurs
  • ruiters (zoals passend veiligheidshoofddeksel en veilig schoeisel)
  • toezicht, indeling en verloop van de paardrijlessen
  • begeleiding van de klanten en geschiktheid van de paarden

FNRS-ruiterpaspoort

Rijd je op een FNRS-manege, dan moet je in het bezit zijn van een FNRS-ruiterpaspoort. Dit paspoort is een landelijk erkend document dat toegang geeft tot de FNRS-manegewedstrijden: van dressuur en springen tot western en carrousel.

Ook de opleiding tot het certificaat ‘Buiten Rijden’ maakt hier deel van uit.

Voordelen voor ruiters

Aan het ruiterpaspoort is voor manegeruiters een ongevallenverzekering en indirecte WA-dekking gekoppeld. Door aanschaf van het FNRS-ruiterpaspoort ben je bovendien automatisch lid van de paardensportbond, de KNHS.

Daarnaast levert het Ruiterpaspoort nog meer voordelen op. Zo kan je regelmatig gebruik maken van aantrekkelijke kortingsacties voor bijv. boeken en paardenevenementen. Bovendien ontvang je elk kwartaal gratis het FNRS-magazine.