Evenementen en belangrijke data

RSC De Drie Linden organiseert het hele jaar door diverse evenementen en wedstrijden. 

Kalender

 

Zomer 2018

! Inschrijven wedstrijden via startlijsten.nl of anders indien vermeld

 

14 april: FNRS wedstrijd, dressuur (inschrijven aan de bar)

 

Ponykamp (inschrijven aan de bar of via info@rscdedrielinden.nl)

1. 16 - 20 juli (wk 29): nog enkele plaatsen beschikbaar

2. 6-10 augustus (wk 32): VOL, inschrijven niet meer mogelijk

Galerij evenementen

Jumping De Drie Linden

Een ruiter in actie bij Ruitersportcentrum De Drie Linden

Jumping De Drie Linden is het jaarlijkse pony-springconcours dat in de zomervakantie op RSC De Drie Linden plaatsvindt. Wat in 2001 begon als een eendaagse wedstrijd, is inmiddels uitgegroeid tot een nationaal driedaags concours met een uitstekende reputatie.

Jumping De Drie Linden biedt van vrijdag- tot en met zondagmiddag springwedstrijden voor jeugdige ruiters in de klassen B t/m ZZ. In 2006 kwamen tijdens de competitie in drie rubrieken en de finale maar liefst 1000 regionale en landelijke combinaties aan de start. Er was sprake van een sterk deelnemersveld en een hoog niveau.

Nieuw in 2006 was de spectaculaire Hippostar-DERBY, die op de zondagmiddag verreden werd als grote finale voor de klassen M/Z. Een gevarieerd en selectief parcours met veel natuurlijke hindernissen, zoals een sloot, boomstammen, strobalen en op- en afsprongen op de vernieuwde wal.

Grote drukte op de manage tijdens een van evenementen van Ruitersportcentrum De Drie Linden

Voor landelijke combinaties is het mogelijk om op het terrein van RSC De Drie Linden te overnachten en de pony’s te stallen. De afgelopen jaren maakten vele deelnemers van deze mogelijkheid gebruik.

Naast de sportieve uitdaging biedt Jumping De Drie Linden natuurlijk ook veel Brabantse gezelligheid. Zoals de feestavond op zaterdag met buffet, playbackshow en disco, die al niet meer uit het programma weg te denken is. 

Stormconcours doorstond zwaar weer

Het Stormconcours is een traditie die ver teruggaat in de tijd. Al sinds de oprichting van RSC De Drie Linden vindt jaarlijks in het tweede weekend van december een tweedaagse springwedstrijd plaats in Zeeland. Springruiters uit Brabant, Limburg en Gelderland meten zich met elkaar in de klassen B t/m ZZ. De veteranen (40+) strijden om de befaamde Stormwisselbokaal. Ook het Familiespringen is een vast onderdeel van dit bijzondere concours waar niet alleen de sportieve prestatie maar ook gezelligheid een grote rol speelt.

Het Stormconcours dankt haar naam aan de zware storm op 13 november 1973, waarbij de hele achtergevel en het halve dak van de manege weggewaaid zijn. Het concours vond niettemin enkele weken later ‘gewoon’ doorgang, zij het met de muren nog in de steigers!