Het ruitersportcentrum voor elke paardenliefhebber

RSC De Drie Linden biedt een breed scala aan paardensportmogelijkheden. Voor elke leeftijd en elk niveau.

PaardrijlesFNRS-ManegewedstrijdenRuiterkampLeasenPensionstalling
Africhten en zadelmak makenAdvies en bemiddeling

Paardrijles

RSC De Drie Linden is een FNRS 4 sterren ruitersportcentrum en biedt dressuur- en springlessen voor jeugd en volwassenen, voor beginners en gevorderden. De lessen worden uitsluitend verzorgd door gediplomeerde instructeurs of instructeurs in opleiding. Wij beschikken over betrouwbare, goede manegepaarden en -pony’s die over het algemeen op wedstrijdniveau gelopen hebben. Daarnaast kan er natuurlijk ook met eigen paarden gereden worden.

Als nieuwe klant adviseren we je om eerst enkele privélessen te nemen, zodat je niveau vastgesteld kan worden. Daarna wordt je in overleg ingedeeld in een groep met passend niveau. De maximale groepsgrootte is 10 deelnemers zodat je zeker genoeg aandacht krijgt. De adviesleeftijd voor het starten met paardrijles is vanaf 7 jaar. Er wordt in kleine groepjes gestart met lessen van een half uur. Voor de jeugdige beginners is er momenteel een wachtlijst. Je kunt je (kind) telefonisch aanmelden op 0486-451410 of via het contactformulier.

We verhuren geen pony’s of paarden. Wel is het mogelijk om in groepsverband en onder begeleiding van een instructeur buitenritten te maken in het aangrenzende natuurgebied De Maashorst.

Tarieven voor paardrijles

Kinderen (t/m 17 jaar)

Losse les € 16,-
Abonnement (10x) € 130,-
Privéles 1/2 uur € 20,-

Volwassenen (vanaf 18 jaar)

Losse les € 17,50
Abonnement (10x) € 150,-
Privéles 1/2 uur € 20,-

Lessen met je eigen pony/paard

Losse les € 16,-
Abonnement (10x) € 125,-
Privéles 1/2 uur € 25,-

 

 

 

FNRS-manegewedstrijden

Geen eigen paard of pony?
Bij FNRS-ruitersportcentrum De Drie Linden in Zeeland kunnen ook manegeruiters meedoen aan dressuurwedstrijden en diplomarijden. Hierbij gaat het niet zozeer om de combinatie ‘ruiter-paard’ maar vooral om de rijkunst van de ruiter zelf: de houding, de zit en het gebruik van de hulpen. De FNRS-juryleden houden ook rekening met het karakter en de eigenschappen van de manegepony of het manegepaard waarop je rijdt. 

Wie kan er meedoen?
Beginners en gevorderden, kinderen en volwassenen. De manegewedstrijden zijn er voor alle manegeruiters die bij RSC De Drie Linden lessen volgen en het leuk vinden om te zien wat ze al kunnen. Van het meedoen aan wedstrijden leer je veel. Je krijgt het protocol met de beoordeling van de jury op alle onderdelen mee. Zo zie je welke rij-opdrachten je al goed genoeg doet (een 6 of hoger). Zo kun je steeds zien waaraan je nog moet werken in de lessen!

Ook voor gevorderde ruiters!
Je hoeft niet bij F1 te beginnen als je al langer paardrijdt. Je instructeur bepaalt op welk niveau van de F-proeven je kunt instromen. Na de F12 mag je verder op L1-niveau van de landelijke KNHS-wedstrijden.

Wat moet je kunnen voor welke proef?
Als je precies wilt weten wat je moet kunnen voor welke proef, kun je het best het boek ‘FNRS verantwoord paardrijden’ kopen. Daarin staan alle proeven én veel informatie over paardrijden, theorie en veiligheid. Het is bij RSC De Drie Linden verkrijgbaar.

Ruiterkamp bij RSC De Drie Linden: een week lang je eigen pony!

Kun jij al (een beetje) rijden en droom je van een eigen paard of pony? Op de ruiterkampen van RSC De Drie Linden komt deze droom even uit. De hele week lang verzorg en berijd jij de pony of het paard die je toegewezen krijgt. Wat we verder allemaal doen? Bijna te veel om op te noemen.

Van springen tot swingen
De ruiterkampen worden in de vakantie georganiseerd voor jeugd van 8 tot 16 jaar. Vijf dagen lang zijn we heerlijk met de pony’s en de paarden bezig. Je zorgt natuurlijk goed voor jouw pony of paard. Voeren, poetsen, toiletteren en hoefverzorging… Je rijdt minstens twee uur per dag. Dressuur maar ook springen, carrousel en voltige. Daarnaast maken we natuurlijk een prachtige buitenrit door natuurgebied de Maashorst in de buurt van Zeeland. 

Op ruiterkamp bij RSC De Drie Linden

Wat je allemaal hebt geleerd tijdens de paardrijles kun je meteen in de praktijk brengen: de dressuur- en springwedstrijd is een van de hoogtepunten van de ruiterkampweek. Ook als je even niet met paarden bezig bent, zal je je niet vervelen. We doen spelletjes, gaan zwemmen en swingen lekker in de disco. Klapper van de week is de bonte avond op vrijdag!

Overnachtingen
RSC De Drie Linden beschikt over 3 slaapzalen (4- en 6-persoons), douches en toiletten. Als deelnemer mag je zelf een kussen, slaapzak of dekbed meenemen. En natuurlijk eigen toiletartikelen, handdoeken, paardrij-, zwem- en vrijetijdskleding.

Veiligheid
Let op: tijdens het rijden is het dragen van een veiligheidscap verplicht. 

Bonte avond op ruiterkamp bij ruitersportcentrum De Drie Linden

Wil je meedoen?
Heb jij al wat rijervaring en ben je tussen de 8 en 16 jaar oud? Dan kun je meedoen met een van de ruiterkampen van RSC De Drie Linden. Het ruiterkamp begint altijd op maandag om 10:30 uur en eindigt op vrijdagavond na de bonte avond.

Tarieven
De kosten voor ruiterkamp bedragen € 275,- met een aanbetaling van € 75,-. Het resterende bedrag van € 200,- moet bij aankomst contant worden voldaan. Bij het meenemen van een eigen pony of paard wordt € 25,- extra berekend.

Meer weten?
Natuurlijk kan je het ruitersportcentrum bellen voor een afspraak om met je ouders RSC De Drie Linden te bekijken en met ons en de pony’s/paarden kennis te maken. Of stuur een bericht.

Tot ziens!

Paard leasen

Leasen: het gevoel van je eigen paard

In plaats van het stallen van je eigen paard of pony kan je ook een paard of pony leasen. Voor kinderen is het een mooie oplossing om te kijken of ze de verantwoording van een eigen pony aankunnen en voor volwassenen dé gelegenheid om te zien of een paard in je bestaan past. Je hebt de luxe van een ‘eigen paard’ en RSC De Drie Linden draagt de zorg en de verantwoordelijkheid.

Ben je van plan om te gaan leasen dan kijken we samen naar wat je precies zoekt en welk paard of pony het best bij jouw wensen past. Bij het maken van je keuze is het mogelijk om onder deskundige begeleiding van een van onze instructeurs het paard of de pony uit te proberen. Is je keuze op een paard of pony gevallen dan stellen we een leasecontract op (en gaat deze in). Leasecontracten worden aangegaan voor ten minste 1 maand, met een opzegtermijn van 1 maand.

Voorwaarden

Het paard of de pony blijft gedurende de leaseperiode bij RSC De Drie Linden gestald. De leaseprijs is inclusief volpension stalling en het gebruik van onze faciliteiten, zadel en hoofdstel. Kosten van dierenarts en bekappen door de hoefsmid zijn inclusief. Hoefsmid; Kosten voor ijzers van de hoefsmid komen voor rekening van de klant.

Je paard of pony is 5 dagen per week voor jou beschikbaar; 1 dag in de week rijdt het paard/pony mee in een les en op zondag zijn we gesloten. Minimaal een keer per week rijd je mee in een les bij RSC De Drie Linden.

Met je paard of pony kun je meedoen aan KNHS wedstrijden en buitenritten onder begeleiding. Je paard/pony is niet beschikbaar voor wedstrijden en buitenritten met derden.

Pensionstalling

Pensionstalling

RSC De Drie Linden heeft uitstekende voorzieningen voor pensionstalling: ruime boxen, gebruik van de rijhallen, stapmolen, buitenrijbaan, spuitplaats met koude en warme douche en solarium. Gebruik van weidegang en paddock is mogelijk. Aan de pensionklanten wordt een zadelkast en stalling van de trailer ter beschikking gesteld.

 

Tarieven voor pensionstallingen en leasen

Stalling van paard, per maand € 300,-
Stalling van paard, per dag € 20,-
Stalling van pony, per maand € 265,-
Stalling van pony, per dag € 15,-
Leasen van paard, per maand € 300,-
Leasen van pony, per maand € 265,-

 

Training en beweging

We bieden spring- en dressuurtrainingen aan tot op nationaal niveau. Je kunt jouw paard bij ons laten africhten of corrigeren. Bij afwezigheid is het mogelijk om je paard tegen vergoeding te laten berijden, longeren en in de stapmolen of op de wei te laten zetten. Door de unieke ligging pal naast natuurgebied De Maashorst biedt RSC De Drie Linden uitstekende uitrijmogelijkheden.

Africhten, zadelmak maken en corrigeren

Wil je een pony of paard zadelmak laten maken? Op RSC De Drie Linden beschikken we over ruiters en trainers die op een veilige manier je paard zadelmak maken. Je paard kan bij ons tevens keuringsklaar gemaakt worden. Ook bieden wij verdere africhting tot op elk gewenst niveau. Wij maken desgevraagd paarden parcoursklaar en kunnen ze voor je uitbrengen in dressuur- of springwedstrijden.

 

Hoe pakken we dat aan?
Eerst wordt het paard handzaam gemaakt, daarna beginnen we met longeren om het paard op conditie te krijgen. Vervolgens vindt het eerste contact met het zadel plaats. Als het paard dat accepteert vindt het contact met de ruiter plaats en wordt een begin gemaakt met het berijden. Ook het rijden langs de openbare weg en in het bos maken deel uit van het programma. Normaal gesproken is een paard na ongeveer een maand zadelmak. Desgewenst kan de eigenaar tijdens deze periode enkele malen onder begeleiding op zijn of haar paard rijden. 

 

Tarieven 

Paarden per maand € 650,-
Pony’s per maand € 600,-
Stal je paard in de pensionstalling van ruitersportcentrum De Drie Linden en gebruik de goede voorzieningen.
   
   

 

Advies en bemiddeling bij aanschaf van paard of pony

Bent je voornemens een eigen paard of pony aan te schaffen? Wij geven je graag advies bij het zoeken naar een paard dat optimaal aan je persoonlijke wensen en behoeften voldoet. Ook kunnen we voor je bemiddelen bij de aankoop.

We hebben geregeld jonge paarden uit eigen fok of van klanten in de verkoop. Evenals volwassen pony’s en paarden. Voor recreatief gebruik en op elk wedstrijdniveau zowel springen als dressuur.